BASJE WENTINK

BASJE WENTINK – ERGOTHERAPEUT

Mijn naam is Basje Wentink en  ik werk bij Ergo Actief Drachten en Damwoude, sinds 1984 werkzaam als kinderergotherapeut. Voordat ik bij Ergo Actief aan de slag ging (2008) heb ik veel ervaring opgedaan in de kinderrevalidatie (Revalidatie Friesland) en in het speciaal onderwijs (SO Fryslan).

‘ALS SPELEN, BEWEGEN EN LEREN NIET HELEMAAL VANZELF GAAN’
Ik vind het uitdagend om met kinderen en hun ouders te werken.  Het is mijn  passie om er samen voor te zorgen dat het beter gaat. Gemakkelijker en vooral ook leuker. Op school, thuis en in de vrije tijd.   Samen met ouders en kind te  onderzoeken hoe bepaalde vaardigheden anders kunnen worden uitgevoerd als het op de standaard manier niet lukt. Spelenderwijs oefenen en hierdoor vaardigheden onder de knie krijgen is super.

Ik vind het belangrijk dat uw kind zich op een fijne en leuke manier kan ontwikkelen. Hierbij is spelen van groot belang omdat zij hierdoor zowel de motorische- als de procesvaardigheden kunnen verbeteren. Ervaring en kennis van deze vaardigheden staan centraal bij een gezonde ontwikkeling. Het kind en zijn/haar hulpvraag staat ten alle tijden voorop in de behandelingen. Hierbij maak ik gebruik van de sterke kanten/talenten van uw kind.  Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met de omgeving van uw kind, zoals het gezin, de school en andere professionals. Op deze manier kan ik  u en uw kind de beste hulp bieden.

  • Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van Neurorevalidatie (voorheen NDT) voor motorische behandelingen
  • handelingsproblemen als gevolg van zintuiglijke informatieverwerkingsproblemen (SI)
  • het verbeteren van schoolse vaardigheden. (School Amps) of de concentratie (Werken met Aandacht)
  • Ik maak gebruik van CO-OP, zelf strategieën bedenken om de problemen op te lossen, waardoor de motivatie van het kind groter wordt door zelfwerkzaamheid.
  • Ik kijk naar de goede werkhouding (ergonomie) en welk meubilair goed is.
  • Fijne motoriek en/of schrijftraining of typen wordt ook regelmatig aangeboden. (ao KOEK schrijfvoorwaarden observeren en typetuin)
  • spelen en spelactiviteiten
  • Ik kan helpen met het uitzoeken van hulpmiddelen en voorzieningen en het adviseren voor  de verschillende instanties.
  • Daarnaast kan ik ook cursussen en workshops geven aan (toekomstige) leerkrachten en andere belangstellenden.

 

Pin It on Pinterest

Share This