MARIËLLE BLEEKER

KINDTEAM DRACHTEN – KINDER DIËTETIEK

De kinderdiëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Eten en drinken doen we allemaal, en gelukkig gaat dat ook heel vaak vanzelf goed. Maar juist wanneer dit niet zo is, bijvoorbeeld wanneer een kind te weinig groeit (of juist wat te veel), heel kritisch is in wát het wil eten, last heeft van zijn darmen of allergisch is,  kan de diëtist helpen om een praktische vertaalslag te maken van dieetadviezen naar de dagelijkse praktijk.

Een goed dieetadvies is maatwerk. Daarom maakt de diëtist altijd een persoonlijk eetplan waarin  slimme kansen en handige tips staan die passen bij de gezinseetgewoonten. Ook de medische situatie wordt hierin meegenomen. Na het advies wordt er gekeken of het advies werkt en wordt het advies waar nodig bijgesteld.

Een diëtist heeft de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en is geregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici. Kinderdiëtisten zijn daarnaast up-to-date geschoold op het vlak van kindervoeding, ouder- en kind coaching en kinderdiëtetiek. Zij werken ook nauw samen met andere relevante hulpverleners zoals huisartsen, kinderartsen, het consultatiebureau en de jeugdartsen van de GGD, kinderoefentherapeuten, logopedisten, pedagogen en bijv. kinderpsychologen.

Wanneer naar de kinderdiëtist?

De kinderdiëtist kan je helpen als je vragen hebt over:

–        Groei & Gewicht

–        Coeliakie

–        Voedselallergie  & voedingsintolerantie

–        Verstopping / harde ontlasting

–        Buikpijnklachten

–        Matige eetlust

–        Diarree

–        Borst- en flesvoeding

–        De eerste babyhapjes

–        Eet mijn kind wel gezond genoeg

 

Pin It on Pinterest

Share This