JILDOU TUINMAN

JILDOU TUINMAN – KINDERDIËTIST

Hai, ik ben Jildou, de kinderdiëtist binnen het Kindteam! Als moeder van drie kinderen ben ik woonachtig in Heerenveen. Ik houd heel erg van schaatsen en heb een paar jaar training gegeven aan de pupillen. In 2008 studeerde ik af aan de Hanze Hogeschool en heb bij diverse organisaties ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Vier jaar later startte ik mijn eigen praktijk Leemburg Familiediëtist in Heerenveen en sinds begin 2018 zit ik ook in Drachten. Mijn focus in de praktijk ligt vooral op zwangeren, kinderen en gezinnen, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!
Ik vind het geweldig om met kinderen te werken, ze zijn eerlijk en willen graag iets leren. Bovendien kun je bij kinderen vaak met een paar kleine aanpassingen al heel veel bereiken. Bij mij kun je praktische tips en adviezen verwachten, omdat eten en drinken naast iets sociaals ook bij het gezin moet passen. Kinderen kennen mij vaak als enthousiast positief in mijn aanpak. Mijn praktijk omvat vooral veel kinderen met problemen rondom gewicht en groei, maar ook kritische eters, kinderen met allergieën, darmproblemen etc.

Ik ben praktisch, nuchter, geloof echt dat je meer bereikt als je het samen doet en ben daarnaast vooral een ‘mensen-mens’. Als kinderdiëtist help ik graag mee als eten en drinken even ‘niet vanzelf’ gaat. Dat kan omdat er een medisch probleem is, zoals pech op het vlak van te snel of te weinig groeien,  een voedselallergie, vervelende buikpijn of darmklachten of gewoon geen plezier in eten.  Wat is dan slim? Waar help je je kind het meeste mee en wat kun je misschien beter niet meer doen?

In mijn adviezen zie je mijn persoonlijkheid terug, ook deze zijn vooral concreet en toepasbaar: wat past bij jullie gezin en mogelijkheden? En welke adviezen leveren de meeste winst op? Kunnen we het samen, of wordt het resultaat sterker als ook iemand anders van het kindteam meekijkt?

 

Pin It on Pinterest

Share This