MARIJE VAN DER VEEN

MARIJE VAN DER VEEN – LOGOPEDISTE

Ik ben Marije, de logopedist van het kindteam. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Gorredijk. Drachten is mijn geboorteplaats en ik vind het heel bijzonder dat ik alweer een aantal jaren werkzaam ben als logopedist in Drachten en omgeving.

Nadat ik ben afgestudeerd heb ik mij vrijwel meteen gespecialiseerd op het gebied van spraaktaalontwikkeling, ondersteunende gebaren, preverbale logopedie, en sensorische integratie. Van mijn lieve collega Ans Buit heb ik nog beter leren observeren en dankzij haar doe ik op dit moment het werk dat ik het allerleukst vind. Ik mag werken met (jonge) kinderen!

Samenwerking met andere disciplines vind ik erg belangrijk, omdat je samen meer ziet en weet dan alleen, en omdat je veel van elkaar kunt leren. Ik ben iemand die open staat voor nieuwe ideeën en inzichten. Daarnaast vind het super leuk om als team nieuwe spelletjes voor de kinderen te bedenken en uit te proberen. De logopedische behandeldoelen probeer ik in de spelletjes te “verstoppen”. Ontspanning, kennis, ervaring en plezier staan bij mij centraal. Het uitgangspunt van de behandeling is altijd de hulpvraag.

Als kinderlogopedist help ik kinderen met problemen op het gebied van de taalontwikkeling of de verstaanbaarheid (articulatie), maar ik begeleid ook zeer jonge kinderen met voedingsproblemen. Ik denk graag met ouders mee, als de ontwikkeling niet helemaal gaat zoals gehoopt of verwacht. Wat is er aan de hand? Wat is handig om te doen en wat is misschien niet zo’n goed idee? Samen zorgen we ervoor dat het wat beter gaat.

Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen blijf ik zelf ook spelend leren.

 

Pin It on Pinterest

Share This