ONZE FILOSOFIE

KINDTEAM DRACHTEN – ONZE FILOSOFIE

Onze filosofie:

  • Wij zijn er voor het kind en de ouders
  • Het kind staat centraal
  • Samen organiseren we de zorg voor het kind, in een open sfeer
  • We verlagen de drempel voor toegang tot andere behandelaars, door multidisciplinair te kijken naar een kind en meteen de juiste hulpverlening in te zetten
  • We werken nauw met elkaar samen, consulteren elkaar en bieden gezamenlijke consulten bij complexe problematiek
  • We kunnen indien nodig of gewenst het kind thuis behandelen

Ons doel is, dat ouders met hun kind en hun hulpvraag snel bij de juiste hulpverlener terecht komen, zich gehoord en begrepen voelen en de beste zorg krijgen voor hun kind.

Dit hopen we te bereiken door aan te bieden:

  • Gezamenlijk onderzoek, gezamenlijke diagnose en behandeling
  • 8 keer per jaar een inloop spreekuur (in 2021 is dit digitaal op aanvraag mogelijk IVM Covid-19)
  • Regelmatig en frequent overleg
  • Indien nodig thuis behandelen (en incidenteel op school)

Samenwerken met de andere leden van het kindteam:

Veel ouders van (jonge) kinderen zien dat er iets aan de hand is met hun kind. De ontwikkeling verloopt misschien niet zo vlot als die van hun andere kinderen of anders dan die van leeftijdsgenootjes.
Wanneer en jong kind zich motorisch anders ontwikkelt heeft dat ook invloed op zijn manier van spelen, praten en het uitvoeren van dagelijkse vaardigheden. Het verandert de communicatie tussen kind en ouder en daarmee ook die tussen kind en omgeving en ouder en omgeving. Omgekeerd wordt het (samen)spel van een kind heel erg beïnvloed door het wel of niet kunnen horen, spreken en begrijpen.
Wat is er nu precies aan de hand? En hoe kunnen ouders hun kind het beste helpen? Welke schoolkeuze moeten ze maken?
Als therapeuten hebben wij gemerkt, dat we allemaal met deze vragen worden geconfronteerd. Ook merkten we, dat de zoektocht van ouders vaak lang duurt en moeizaam gaat.
Tijdens een netwerkbijeenkomst besloten we, onze krachten te bundelen om zo ouders en kinderen nog veel beter te kunnen helpen.
We belegden vergaderingen en bedachten, hoe we ouders tegemoet kunnen komen bij het zoeken naar een antwoord op hun hulpvraag.
We wilden voorkomen dat ouders naar allemaal verschillende therapeuten moeten gaan, verschillende stukjes diagnose krijgen en allerlei verschillende oefeningen krijgen om thuis met hun kind te doen. Het kind is een geheel en bestaat niet uit losse stukjes motoriek, spel, spraak en gedrag.
Ons doel was en is, samen met ouders en elkaar de beste behandeling voor het kind te geven.
Dat kan betekenen, dat twee therapeuten naar uw kind kijken en gezamenlijk een behandelplan maken.
Hiervoor hebben wij het inloopspreekuur ingesteld. Een keer per maand kunt u bij ons binnenlopen om ons uw hulpvraag of uw “niet-pluis-gevoel” voor te leggen. Samen kijken we, welke therapeut(en) uw kind onderzoeken. U krijgt 1 werkdiagnose en 1 plan, waar de verschillende therapieën in verwerkt zijn.
Wellicht zijn er nu minder therapiesessies nodig om een goed resultaat te behalen. U weet bovendien precies, waarom u thuis die ene activiteit op een andere manier aanpakt.
Omdat u weet wat u doet en waarom, voelt u zich STERK! Ook uw kind voelt zich STERK en ontwikkelt zich daardoor beter.

Wij bundelen onze onderzoeken en therapie. Samen met u staan we STERK!!

w

INLOOPSPREEKUUR

Kindteam Drachten vindt het belangrijk om u persoonlijk te woord te staan en daarnaast geloven we in een grondige intake. Tijdens ons inloopspreekuur (in 2021 is dit digitaal op aanvraag mogelijk IVM Covid-19) treft u altijd 2 van onze specialisten en nemen wij graag de tijd om uw vragen te beantwoorden. In een persoonlijke kennismaking wisselen we graag kennis en informatie met u uit.

U

GEZAMENLIJK ONDERZOEK

Specialisten kijken veelal strikt binnen hun vakgebied. Wij geloven in de combinatie van vakgebieden, die in veel gevallen bijdraagt aan het stellen van een gedegener diagnose. Als Kindteam Drachten werken we graag met elkaar samen en zijn oprecht nieuwsgierig naar elkaars kennis. Met die gebundelde kracht helpen wij uw kind sneller, beter en duurzamer.

DIAGNOSTIEK &BEHANDELING

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een heldere diagnose, die tussen alle specialisten in ons kindteam wordt besproken. U kunt ook direct gebruik maken van ons behandelplan, en met de agenda bij de hand direct behandelingen inplannen. Wij stellen namelijk niet alleen de diagnose, dezelfde specialisten die u sprak, zullen uw kind ook feitelijk behandelen.

THUIS EN OP SCHOOL

Wij geloven in een omgeving die stimulerend is voor uw kind. Daarom zijn onze praktijkruimten stuk voor stuk fris, modern en ingericht op het werken met kinderen. Mocht het probleem of de zorg van uw kind echter vragen om behandeling aan huis, of op school, is ook dit bij ons mogelijk.
Vergoeding vanuit Basisverzekering
Alle zorg van het kindteam wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen Eigen Risico, zodat directe vergoeding mogelijk is. Dat betekent dat er voor u geen kosten zijn verbonden aan de inzet van het kindteam. De precieze voorwaarden voor deze vergoeding, en ook hoevéél zorg er vergoedt wordt, verschilt per discipline en soms ook per zorgverzekeraar. Bij het opstellen van het behandelplan wordt dit altijd met u persoonlijk besproken.

KINDTEAM DRACHTEN – SPREEKUUR

U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur 8x per jaar op een woensdag van 10.30-11.30 uur op de Gauke Boelensstraat 4a, 9203 RM Drachten. Hierbij zijn altijd twee specialisten van het Kindteam Drachten aanwezig.

Helaas gaan de inloopspreekuren in 2021 niet door IVM de Covid-19 pandemie. Wel is dit digitaal op aanvraag mogelijk zolang de pandemie duurt.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This