
KINDTEAM DRACHTEN – ONZE FILOSOFIE
Onze filosofie:
- Wij zijn er voor het kind en de ouders
- Het kind staat centraal
- Samen organiseren we de zorg voor het kind, in een open sfeer
- We verlagen de drempel voor toegang tot andere behandelaars, door multidisciplinair te kijken naar een kind en meteen de juiste hulpverlening in te zetten
- We werken nauw met elkaar samen, consulteren elkaar en bieden gezamenlijke consulten bij complexe problematiek
- We kunnen indien nodig of gewenst het kind thuis behandelen
Ons doel is, dat ouders met hun kind en hun hulpvraag snel bij de juiste hulpverlener terecht komen, zich gehoord en begrepen voelen en de beste zorg krijgen voor hun kind.
Dit hopen we te bereiken door aan te bieden:
- Gezamenlijk onderzoek, gezamenlijke diagnose en behandeling
- Regelmatig en frequent overleg
- Indien nodig thuis behandelen (en incidenteel op school)
Samenwerken met de andere leden van het kindteam:
Veel ouders van (jonge) kinderen zien dat er iets aan de hand is met hun kind. De ontwikkeling verloopt misschien niet zo vlot als die van hun andere kinderen of anders dan die van leeftijdsgenootjes.
Wanneer en jong kind zich motorisch anders ontwikkelt heeft dat ook invloed op zijn manier van spelen, praten en het uitvoeren van dagelijkse vaardigheden. Het verandert de communicatie tussen kind en ouder en daarmee ook die tussen kind en omgeving en ouder en omgeving. Omgekeerd wordt het (samen)spel van een kind heel erg beïnvloed door het wel of niet kunnen horen, spreken en begrijpen.
Wat is er nu precies aan de hand? En hoe kunnen ouders hun kind het beste helpen? Welke schoolkeuze moeten ze maken?
Als therapeuten hebben wij gemerkt, dat we allemaal met deze vragen worden geconfronteerd. Ook merkten we, dat de zoektocht van ouders vaak lang duurt en moeizaam gaat.
Tijdens een netwerkbijeenkomst besloten we, onze krachten te bundelen om zo ouders en kinderen nog veel beter te kunnen helpen.
We belegden vergaderingen en bedachten, hoe we ouders tegemoet kunnen komen bij het zoeken naar een antwoord op hun hulpvraag.
We wilden voorkomen dat ouders naar allemaal verschillende therapeuten moeten gaan, verschillende stukjes diagnose krijgen en allerlei verschillende oefeningen krijgen om thuis met hun kind te doen. Het kind is een geheel en bestaat niet uit losse stukjes motoriek, spel, spraak en gedrag.
Ons doel was en is, samen met ouders en elkaar de beste behandeling voor het kind te geven.
Dat kan betekenen, dat twee therapeuten naar uw kind kijken en gezamenlijk een behandelplan maken.
Hiervoor hebben wij het inloopspreekuur ingesteld. Een keer per maand kunt u bij ons binnenlopen om ons uw hulpvraag of uw “niet-pluis-gevoel” voor te leggen. Samen kijken we, welke therapeut(en) uw kind onderzoeken. U krijgt 1 werkdiagnose en 1 plan, waar de verschillende therapieën in verwerkt zijn.
Wellicht zijn er nu minder therapiesessies nodig om een goed resultaat te behalen. U weet bovendien precies, waarom u thuis die ene activiteit op een andere manier aanpakt.
Omdat u weet wat u doet en waarom, voelt u zich STERK! Ook uw kind voelt zich STERK en ontwikkelt zich daardoor beter.
Wij bundelen onze onderzoeken en therapie. Samen met u staan we STERK!!
GEZAMENLIJK ONDERZOEK
DIAGNOSTIEK &BEHANDELING
THUIS EN OP SCHOOL
Alle zorg van het kindteam wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen Eigen Risico, zodat directe vergoeding mogelijk is. Dat betekent dat er voor u geen kosten zijn verbonden aan de inzet van het kindteam. De precieze voorwaarden voor deze vergoeding, en ook hoevéél zorg er vergoedt wordt, verschilt per discipline en soms ook per zorgverzekeraar. Bij het opstellen van het behandelplan wordt dit altijd met u persoonlijk besproken.